5. Mezinárodní konference o potravinářství a biotechnologiích

30.9.2013 |

V březnu příštího roku se uskuteční mezinárodní konference zaměřená na téma biotechnologií, a to zejména ve vztahu k potravinám - 5th International Conference on Food Engineering and Biotechnology. Konference se bude konat v Malajsii a dává si za cíl propagovat výzkum a vývoj ve zmiňovaném oboru. Dalším cílem je podpořit výměnu informací mezi výzkumníky, vývojáři, inženýry, ale i studenty a praktikanty z celého světa.

Témata, která jsou z pohledu organizátorů pro konferenci vítaná, zahrnují:

  • různé druhy biotechnologií – zemědělské, potravinářské, environmentální, farmaceutické průmyslové, lékařské, rostlinné, živočišné, mořské aj.
  • mikrobiologie a technologie založené na mikroorganismech
  • bioremediace znečištěných lokalit
  • bioinformatika
  • enzymové inženýrství
  • struktura DNA a RNA a jejich sekvenování
  • regulace genů a databáze genetických expresí
  • proteinové a genové nosiče
  • buněčné a tkáňové inženýrství
  • umělé orgány a implantáty
  • biosensory a molekulární diagnostika
  • nanotechnologie
  • a další.

Tématicky zaměřené příspěvky lze stále posílat elektronicky na adresu organizátorů, a to do 20.10.2013. Další podrobnosti ke konferenci lze najít na příslušných internetových stránkách.