5. Mezinárodní konference o potravinářství a biotechnologiích
30.9.2013 |
V březnu příštího roku se uskuteční mezinárodní konference zaměřená na téma biotechnologií, a to zejména ve vztahu k potravinám - 5th International Conference on Food Engineering and Biotechnology. Konference se bude konat v Malajsii a dává si za cíl propagovat výzkum a vývoj ve zmiňovaném oboru. Dalším cílem je podpořit výměnu informací mezi výzkumníky, vývojáři, inženýry, ale i studenty a praktikanty z celého světa.
Témata, která jsou z pohledu organizátorů pro konferenci vítaná, zahrnují:
- různé druhy biotechnologií – zemědělské, potravinářské, environmentální, farmaceutické průmyslové, lékařské, rostlinné, živočišné, mořské aj.
- mikrobiologie a technologie založené na mikroorganismech
- bioremediace znečištěných lokalit
- bioinformatika
- enzymové inženýrství
- struktura DNA a RNA a jejich sekvenování
- regulace genů a databáze genetických expresí
- proteinové a genové nosiče
- buněčné a tkáňové inženýrství
- umělé orgány a implantáty
- biosensory a molekulární diagnostika
- nanotechnologie
- a další.
Tématicky zaměřené příspěvky lze stále posílat elektronicky na adresu organizátorů, a to do 20.10.2013. Další podrobnosti ke konferenci lze najít na příslušných internetových stránkách.