Jak poznáme kvalitu? Čaj
Další publikaci z edice Jak poznáme kvalitu, tentokrát na téma čaj. Dozvíme se z ní mnoho zajímavého o druzích čaje, jeho pěstování, zpracování a další zajímavé informace. Autor: Lenka Brzoňová Č. vydání: svazek 15,...
Další publikaci z edice Jak poznáme kvalitu, tentokrát na téma čaj. Dozvíme se z ní mnoho zajímavého o druzích čaje, jeho pěstování, zpracování a další zajímavé informace. Autor: Lenka Brzoňová Č. vydání: svazek 15,...
Význam pekařských výrobků v našem životě a výživě je značný. Jsou základem výživové pyramidy, od nepaměti důležitou součástí našeho jídelníčku, v minulosti ovlivňovaly životy našich předků, staly se součástí...
Brožura nabízí nejen informace o konkrétních kritériích ve vztahu ke kvalitě čokolády, kakaa a výrobků z nich, ale také zajímavou historií kakaa a čokolády a principy technologie výroby. Autor: Jana Čopíková Č. vydání:...
Drůbeží maso patří mezi základní druhy masa a je důležitou součástí sortimentu na trhu potravin. Brožura nám přináší řadu zajímavých informací o této komoditě. Autor: František Mates Č. vydání: svazek č. 13, 1....
Maso je nedílnou součástí pestré a vyvážené výživy člověka, jenž je jedním z hlavních předpokladů zdravého tělesného vývoje každého jedince. Navíc pohled na čerstvě připravenou pečínku dokáže pohladit na duši velkou...
Publikace přináší řadu informací o včelích produktech, výrobě medu, jeho zpracování a uchování, přínosech medu pro zdraví a další zajímavé informace. Autor: Kolektiv autorů: Libor Dupal, František Kamler, Dalibor Titěra,...
Mléko a mléčné výrobky patří již po staletí k základním potravinám lidstva. Mléko jako takové je dokonalý a nejpřirozenější nápoj, se kterým se lidský jedinec setkává bezprostředně po narození. Mléko a mléčné...
Publikace České technologické platformy pro potraviny při Potravinářské komoře, z edice Jak poznáme kvalitu? Autoři: Ing. Olga Benešová Vydání: listopad 2017 Ke stažení zde:...
Publikace se zaměřuje na nealkoholické nápoje, jejich členění, obecnou charakteristiku, základní požadavky na kvalitu a další důležité informace. Autor: Helena Čížková Č. vydání: svazek 16, 1. vydání, červen...
Dobře si vybrat lahůdkářský výrobek nemusí být jednoduché. Brožura přehledně informuje o druzích lahůdkářských výrobků a požadavcích na jejich kvalitu, včetně exkurzu do historie. Autor: Miroslav Čeřovský Č....
Publikace je zaměřená na dvě důležité výživové komodity - obiloviny a luštěniny. Autor: Ing. Marcela Sluková, Ph.D., Ing. Pavel Skřivan, CSc., Ing. Radmila Dostálová, Mgr. Jiří Horáček Ph. Č. vydání: svazek 14, 1....
Druhé přepracované vydání publikace vydané v roce 2010 přináší řadu nových informací v označování masných výrobků, které spotřebiteli napomáhá v orientaci v široké paletě nabídky masných výrobků. Autor: Jan...
Publikace České technologické platformy pro potraviny při Potravinářské komoře, z edice Jak poznáme kvalitu? Autorka: Michaela Mezerová Vydání: květen 2017 Ke stažení zde:...
Tato publikace je zaměřena především na studenokrevné živočichy, ať chované či volně žijící, a výrobky z nich. V publikaci je budeme obecně nazývat výrazem „produkty rybolovu a akvakultury“ s tím, že půjde o produkty...
Publikace České technologické platformy pro potraviny při Potravinářské komoře, z edice Jak poznáme kvalitu? Autorka: Ing. Radmila Dostálová Vydání: červenec 2017 Ke stažení zde:...
Další publikace z edice "Jak poznáme kvalitu?" přináší souhrn informací o původu, druzích a způsobu pěstování kávy, způsobech její přípravy, označování kvality a mnoho dalších pro spotřebitele zajímavých...
Stojíme v obchodě před regálem sýrů... Co a jak si vybrat z bohaté nabídky? Co mi chutná, co znám ze zkušeností, co z reklamy, co má být zdravé a co mi chválili známí? Pro jakou příležitost nakupuji - chci sýr na snídani, k...
Publikace přináší informace např. o historii těstovin, jejich výrobě, technologických postupech, členění na druhy a postavení těstovin ve výživě a spotřebě a další. Autor: Marie Hrušková, Pavel Hrdina, Pavel Filip Č....
Tuky patří mezi nejčastěji diskutované složky potravy. O výživě byla napsána spousta knih. Je až s podivem, kolik rozporuplných informací týkajících se tuků v nich můžeme najít. Příčin je několik. Odborníkům na výživu...
MOTTO: Kvalita za spotřebitelem, spotřebitel za kvalitou. Publikace Sdružení českých spotřebitelů v edici Jak poznáme kvalitu? mají u spotřebitele podporovat vnímání kvality potravin a schopnost orientovat se podle kvality při...