Potraviny pro život

Týden vědy a techniky

Pozvánka na akciTémata GMO a biotechnologie budou mít své zastoupení na blížícím se Týdnu vědy a techniky, který pořádá Akademie věd ČR. Sedmnáctý ročník se uskuteční v termínu 6.–12. listopadu 2017. Tentokrát se zaměří...

Poptávka po GM potravinách roste

Zdá se Vám, že jsou potraviny vyrobené za pomocí biotechnologií na ústupu? Tento pocit člověk snadno získá z negativního prostředí a postojů veřejnosti ke geneticky modifikovaným organismů (GMO) v Evropě. Celosvětový...

Jsou GMO příčinou alergií?

Je výskyt alergií v dnešní době vyšší než dříve? Odborníci se shodují, že ano. Co je jejich příčinou? Kdo je viníkem? Tady už se v názoru vědecká obec a různé další zdroje na internetu rozcházejí. Velice často...

Zdravější hranolky

Zemědělci ve Spojených státech amerických mohou již od letošního roku pěstovat brambory, které jsou odolné vůči plísni bramborové, jsou údržnější pro skladování a manipulaci a se sníženým obsahem redukujících...

Další nehnědnoucí jablko na trhu

Geneticky upravené jablko Artic® Fuji je již třetím nehnědnoucím jablkem na trhu Spojených států amerických (USA). U jablka bylo sníženo množství enzymu polyfenoloxidázy. Tento enzym způsobuje hnědnutí u ovoce, když je jeho...